Το κτίριο, στο οποίο στεγάζεται σήμερα το 1ο Ενιαίο Λύκειο Ν. Ιωνίας, θεμελιώθηκε το 1962, πάνω σε ένα μπαζωμένο ρέμα του Ποδονίφτη, στην περιοχή Πευκάκια της Ν. Ιωνίας, δίπλα στο σταθμό του Η.Σ.Α.Π. Το 1969 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του κτηρίου. Στέγασε το εξατάξιο – αρρένων και θηλέων, τότε, Γυμνάσιο της Ν. Ιωνίας, που λειτούργησε για πρώτη φορά σε δημόσιο, ιδιόκτητο κτήριο σε δυο βάρδιες μέχρι το1979. Ήταν το μοναδικό Γυμνάσιο της περιοχής, που κάλυπτε όμως και τις ανάγκες της Καλογρέζας και της Ν. Φιλαδέλφειας. Πριν το 1969 το Γυμνάσιο στεγαζόταν σε ένα ιδιωτικό σχολείο που έφερε το όνομα “Κοσμάς ο Αιτωλός”. replica rolex explorer watches

Για διάστημα επτά περίπου σχολικών ετών – μέχρι να πάει στο δικό του κτήριο – στεγάστηκε εδώ και το 4ο Γυμνάσιο.

Σήμερα το 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ συστεγάζεται με το 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και δυο εσπερινά σχολεία, Γυμνάσιο και Λύκειο, που καλύπτουν ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80 στο ίδιο κτήριο στεγάζονται και τα γραφεία της τοπικής Ε.Λ.Μ.Ε., ενώ και οι συνδικαλιστικές δραστηριότητες των καθηγητών της ευρύτερης περιοχής διεξάγονται στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων των παραπάνω σχολείων.